Fusionnant Door het vervoegen van zijn twee passies, rock & roll and fotografie, zijn de camera objectieven van Paul Coerten aanwezig geweest in bijna elk concert of festival gedurende een twintigtal jaren. Het gigantisme van de shows, de groepen die spelen voor zalen gevuld tot in het nok en een publiek dat uit de bol gaat… Ja, het was echt een droom tijd!

 

Talentvol, leuk in de omgang en altijd aandachtig heeft Paul Coerten zich al snel een stevige reputatie gevormd tussen de tenoren van het beeld. De meer dan 300 ongelooflijk sterke beelden die gebundeld zijn in het grote boek zullen je toelaten om terug te gaan naar die magische momenten: de gouden jaren van Rock toen Queen, Genesis, Led Zeppelin, Clash, Blondie, Pink Floyd en vele andere artisten de menigten deden trillen.

 

Paul Coerten heeft een echt talent om de uitdrukking, de beweging, de intimiteit van de artist en de passie van de massa toehoorders op te vangen. Foto's van Paul Coerten werden gepubliceerd door cultus tijdschriften zoals "Melody Maker", "New York Rocker" en, in zijn geboort te land België, door "Télé Moustique" en "Humo". Een van de hoogste erkenningen van zijn werk is dan ook dat zijn werk staat op de hoes van platen die de wereld rond te vinden zijn: Ted Nugent – album "Scratch Fever" -, Patti Smith… en werkte voor de band Queen voor hun videoclip "Hammer to Fall" opgenomen in Brussel in 1984.

 Brice Depasse

CLassic 21 - Marc Ysaye

Paul Coerten     I     + 32 475 63 09 00     I     paul.coerten@gmail.com